Методические указания на "Сборник текстов по дисциплине «Деловой английский язык»", страница 40

8. Answers the following questions:

1. What does the steriflow allow producers? 

2. In what way is the steriflow a very effective answer to the need for equipment modernization?

3. What types of containers can be processed in the steriflow?

4. How many liters per basket are stored at the bottom of the autoclave?

5. When are sterilization cycles are programmed?

6. What savings does the streaming water principle allow in energy consumptions?

7. What circulates in a closed circuit?

8. How is the counter – pressure controlled from temperature?

9. What water is used during coolend phase?

10.Translate the following sentenies into Englesh:

1. Многие странны, стремятся экспортировать продукты с высокой добавленной стоимостью.

2.  Благодаря ряду качеств и эффективности технологии данной компании отвечает требованиям модернизации оборудования.

3.  Система позволяет производить стерилизацию любого вида тары.

4.  Вода закатывается насосом, прогоняется через теплообменник и выливается на продукты.

5.  Автоклав изготавливается из нержавеющей стали и имеет встроенный теплообменник.

6.  На протяжении цикла противодавление контролируется путем непосредственно введенным в автоклав сжатого воздуха.

7.  Охлаждение продуктов осуществляется стерильной водой, которая сама только что была стерилизована.

8.  При использовании данной системы полностью отсутствует коррозия банок.

9.  Компанией изготавляются различные машины от более низкой производительности с ручной перегрузкой до полностью автоматических.

10.  При данном виде автоклава стерилизация занимает намного меньше времени.

11.  Чтобы увеличить срок хранения скоропортящихся рыбопродуктов, необходимо модернизировать оборудование для стерилизации.

12.  Многие производители консервов из море – продуктов, принимая во внимание международную тенденцию, устанавливают горизонтальные автоклавы.


Unit 6

Best known canned fish producer

The most frequently purchased and probably best-known canned fish products are produced in the north of the country in Lubeck-Schlutup, one of the traditional homes of fish processing companies. The acronym Hawesta is made up of the first letters of the founder Hans Westphai who, together with his wife Maria,, set up the canning company in 1909. Today,, the canned fish production programme comprises about 40 different flavours based on herring and mackerel, available in various creams and sauces, smoked or fried, and with various garnishes. But there is much more to Hawesta: fish cocktails, salmon snacks and mussel specialities.

300,000 cans a day

Every day about 300,000 cans of fish leave the production plant in Lubeck. To achieve this, about 80 tonnes of raw ma­terials are required per day, not including other important ingredients such as 4,000 litres of vegetable oil or 4,000 kilograms of tomato paste daily. All the products used in production are tested in the company's own laboratory, and the whole of the production process is controlled in accordance with the principles of modern quality management. The fish is prepared for further processing immediately after delivery to the factory. It. is gently steamed, cooled and then placed into the cans by hand before the various sauces or creams are added. The cans of fish are then sealed and carefully heated to over 100°C in autoclaves, and sterilized. Hawesta long-life preserves are preservative-free. Even without refrigeration they have a shelf-life of several years due to careful heat treatment. The company guarantees a shelf-life of 36 months.

Constant quality controls