Методические указания на "Сборник текстов по дисциплине «Деловой английский язык»", страница 37

4. CFS has all the equipment required …. . 

5. Consumers prefer the product, as ….. .

6. Marination as been used for many years in …..

7. Both the processor and consumer enjoy the benefit of the longer shelf - life of the product which ….. .

6. Fill in the blanks using the words given below: 

1. Marination of fresh or processed fish is used to ensure that more ….. is contained in the product.

2. By adding ….. to the marinades, processors can create exciting “novelty” products.

3. Marination can also be used to a ….. extent in the preparation of compo nents for ready meals.

4. Special injectors with dense needle pattern, short stroke ….. and conveyor belts are available.

5. For …. that are not injected but tumbled CFS has one of the widest range of tumblers in the market available.

6. A sophisticated ….. preparation system is available to prepare the required marinades.

wide, brine, flavour, length, moisture, products.

7. Translate the following word – combination and make up your own sentences:

различные ароматизаторы, новые возможности, содержание влаги, долгий срок хранения, процесс подготовки, полезный продукт, широкий выбор, правильное выполнение, добавленная стоимость, естественный вид.


8. Answer the following guestions. 

1. Where does marination create new opportunities?

2. Who has marination a number of significant advantages to?

3. What advantages has marination?

4. Why do consumers prefer the product?

5. How can processors create exciting “novelty” products?

6. Who is looking for the health benefits of fish when buying reading meals?

7. What equipment has CFS?

8. What injectors are available for this application?

9. What has CFS one of the widest ranges of tumblers in the market for?

9. Translate the following sentences into English.

1. Правильно выполненное маринование продукта открывает для компании новые возможности на рынке.

2. Рыбообработчики могут благодаря этому увеличить стоимость продукта, розничные торговцы – создать собственную торговую марку.

3. Очень важно, что потребитель получает новые, разнообразные и вкусные продукты надежные с точки зрения безопасности продукции.

4. Этот способ обработки имеет ряд достоинств с точки зрения, как рыбообработчики, так и потребителя.

5. Маринование рыбы используется для того, чтобы продукт сохранил большой объем влаги.

6. Потребители предпочитают продукт с дополнительным содержанием влаги, т. к.  он сочнее и нежнее.

7. Различные ароматизаторы создают интересные виды продукции, обладающие непривычным вкусом.

8. Покупая готовые рыбные блюда, потребители стремятся получать полезный продукт.

9. Маринование сейчас в рыбной отрасли используется очень ограниченно.

10.Компания КФС предлагает любое оборудование, необходимое для маринования рыбы.

11.Компанией предлагается система для приготовления рассолов и маринадов по рецептуре любой сложности.

12.Компания является поставщиком полных комплектов оборудования для подготовки, обработки и упаковки рыбного филе.       


Unit 5

Sterilization of canned seafood: a modern approach

The Steriflow allows pro­ducers of seafood with a long shelf-life to re­duces the cost of sterilization, increase process safety, im­prove the product final quality and it can be adapted to any container developed in the fu­ture.

Russia and the Baltic countries play a more and more impor­tant role in the international seafood market. Strengthened by their domestic markets, these countries are also looking at export of high-valued prod­ucts (crab, black or red caviar etc.) packaged in attractive containers. In order to sell these products with a long shelf life, they need to upgrade their sterilizing equipment.